advertisemant

Wednesday, July 20, 2011

KUTIP LAWAK: Tips Menghadapi Kegagalan Dalam Kehidupan

1) Jangan buka akaun di facebook, nanti rakan-rakan lama anda sebok tanya anda kerja apa sekarang.

2) Elak daripada bertemu rakan-rakan lama, nanti segan tengok diorang pakai kereta besar2, anda naik bas je.

3) Bersenam setiap hari, bersenam boleh mengeluarkan hormon endorphine yang boleh menenangkan jiwa dikala teringat saat-saat kegagalan anda.

4) Ambil dadah sintetik, dadah seperti pil kuda, syabu, extacy boleh menghayalkan anda dan membawa anda ke alam lain, jadi anda tak kecewa lagi.

5) Terjun dari tingkat 20, jika Tuhan tanya mengapa anda bunuh diri, cakap sahaja yang anda ingin mengurangkan beban malaikat daripda mencatat dosa atau pahala anda, semoga niat baik anda diterima.

6) Melakukan apa2 jenayah, jika anda dipenjarakan anda dapat makan free, kalau boleh biarlah penjara seumur hidup, kalau dapat hukum bunuh lebih baik.

7) Makan secara seimbang, pemakanan seimbang boleh mencegah dari merasa tekanan, kalau tak cukup duit kerja je dikedai makan. Leh makan free.

8) Berkawan dengan orang yang setaraf, jangan kawan dengan orang-orang berjaya, nanti dihinanya anda macam anjing kurap.

9) Berhijrah ke negara lain, takda sapa kenal anda disana, jadi anda boleh buat kerja apa pun tanpa terserempak dengan sesapa.

10) Bertukar profession jadi tok sami. Kalau anda bukan Islam le, hehehe

No comments:

Post a Comment