advertisemant

Thursday, August 25, 2011

Bapa Di Tuduh Cuba Sembelih Anak


Shahli didakwa cuba membunuh anak sendiri di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu semalam.KUALA TERENGGANU – Seorang bapa yang bertindak kejam dengan cuba menyembelih anak sendiri diheret ke Mahkamah Sesyen di sini semalam atas kesalahan cubaan membunuh.
Tertuduh, Shahli Harun, 42, dari Kampung Guar Jumaat, Gurun, Kedah bagaimanapun mengaku tidak bersalah ketika jurubahasa membacakan pertuduhan kepadanya di hadapan Hakim Zainal Abidin Kamarudin.
Mengikut kertas pertuduhan, tertuduh yang juga seorang kontraktor dituduh cuba membunuh anaknya, Puteri Intan Syazwani, 4, dengan menggunakan sebilah parang hingga menyebabkan kanak-kanak itu mengalami kecederaan di leher.
Dia dituduh melakukan perbuatan itu antara pukul 1 dan 2 petang pada 22 Ogos lalu berhampiran pondok tol yang masih dalam pembinaan di Lebuh Raya Bukit Besi-Ajil dekat Dungun.
Pertuduhan dilakukan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan iaitu cubaan membunuh sehingga menyebabkan mangsa cedera.
Jika sabit kesalahan itu tertuduh boleh dikenakan hukuman penjara sehingga 20 tahun dan denda.
Pendakwaan dilakukan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Masriwani Mahmud.
Ketika pertuduhan dibacakan, Shahli yang kini menetap di Kampung Bijangga, Dungun dekat sini cuba berdolak-dalik dengan mengatakan dia tidak faham pertuduhan tersebut kerana tidak waras.
sumber kosmo

No comments:

Post a Comment